Muslimske kvinner voksne damer

January 2 Jan

Muslimske kvinner voksne damer

muslimske kvinner voksne damer

Man forbinder det med arabisk kultur, og så tenker man på andre ting som også er forbundet med arabisk kultur som kvinneundertrykkende. Jeg vil heller at de er åpne for å møte meg, i stedet for å tenke «hun er en typisk islamist». De ekstroverte kvinnene kan være fascinert av for eksempel sigøyner-looken eller av en høyhalset viktoriansk stil. Men de legger vekt på å skape tvetydighet slik at de ikke støter sine medmennesker fra seg, men samtidig utfordrer de forestillinger om og ikke minst fordommer mot muslimske kvinner.

Med andre ord utnytter de at det lett sniker seg inn usikkerhet og tvetydighet i det påkledningen deres kommuniserer. Den andre stiltypen er introvert og her ønsker kvinnene et alternativ til mainstream-moten. De vil altså ikke å inngå i en syntese med andre moter, selv om det likevel til tider skjer.

Esme, som droppet et studentkurs for å tjene sine egne penger, forteller at islamske klær ikke er en uniform:. Man skal ikke etterligne de som går halvnakent kledd, det skal være distinkt islamsk. Da er det for å etterligne! Det er greit nok å gå kledd slik innenfor ens egne vegger, men ikke utenfor. Så det er intensjonen som er det viktigste, forklarer hun.

For Esme er det mulig å bestemme forholdsvis entydig hva som er islamske klær. Og Amina, som jeg traff i den samme butikken, forklarer at det står i Koranen at man skal gå med tørkle, men:. En abaya, derimot, dekker deg. Men man skal tenke over hvordan man setter det sammen.

De legger vekt på at det i klesvalget utmerket kan la seg gjøre å kombinere islamske prinsipper med det som er trendy eller pent, for eksempel ved å matche farger. Det betyr at de i høyere grad er synlige som muslimer. For eksempel kan det såes tvil om det ikke nettopp vekker oppsikt når et kvinne kler seg i lang kjole, lang kåpe og et tørkle som dekker hele overkroppen eller som bruker niqab som dekker ansiktet, slik at bare øynene er synlige.

Fahmy eier en annen butikk på Nørrebro. Fahmy forklarer selv produsenten hvordan klærne skal se ut, ut fra de ønskene han hører fra sine kunder. For de kan ikke bruke det som ellers blir solgt i Jordan, fordi det som regel er for fargesprakende og pyntet. Likevel anklager Fahmy enkelte av sine kunder for å være dobbeltmoralske og for ikke å være så prinsippfaste og rettroende som de med sin enkle abayaer og hijaber legger opp til.

Det spørsmålet man til enhver tid kan stille, og som Fahmy altså stiller, er hvilke gjerninger og holdninger denne påkledningen dekker over.

Han forteller for eksempel om flere episoder hvor han har støtt på kunder som røyker offentlig, og hver gang har de raskt skjult sigaretten:. Gjør en muslimsk kvinde det [røyker]? Det er dårlig, det mener jeg. Så ber hun om et bedeteppe og ber i prøverommet, mens venninnen forsikrer seg om at jeg ikke kan se henne.

De misforstår islam fullstendig. Det er blitt et politisk symbol, mener Fahmy. De enkelte kvinnenes klesstil forandrer seg hele tiden. De kvinnene som er nøye med å overholde islamske prinsipper for hvordan man som kvinne går kledd, har heller ikke en stillestående smak. Ofte endrer graden av tildekning eller graden av pynt seg i takt med at deres tro og religiøse praksis utvikler seg.

Derfor kan den samme kvinnen i en periode være introvert i sin påkledning og i en annen ekstrovert. Men begge typene skaper en alternativ estetikk, en smak, som er inspirert av en islamsk moralkodeks; de tolker den imidlertid ikke likt.

Derfor er det ikke mulig å peke ut den ene som uttrykk for sterkere religiøsitet enn den andre. Mens den ekstroverte stiltypen forholder seg positivt til den tvetydigheten som klærne signaliserer, er det mer problematisk for den introverte stiltypen.

Det krever spesielle ferdigheter og spesiell sensibilitet overfor omgivelsene å signalisere en tvetydighet som på én gang åpner for en begrenset form for kontakt og samtidig markerer en annen identitet.

Men fremfor alt er det en forutsetning at det er normer som støtter dem. Ifølge den norske kjønnsforskeren Marianne Gullestad, som har studert sosiale omgangsformer i Norden, finnes tilsvarende strategier hos den nordiske, velutdannede og velstående middelklassen.

For særlig middelklassen utvikler strategier overfor dem man anser for å være forskjellige fra en selv. Man bør naturligvis være forsiktig med å overføre iakttakelser fra Norden til de to stiltypene innen islamsk mote, men det er neppe tilfeldig at de kvinnene som tiltrekkes av den ekstroverte stiltypen tilhører den muslimske, velutdannede middelklassen som nå også finnes i Danmark.

Og også her er det tilsynelatende en norm at man markerer grenser, blant annet mellom muslimer og ikke-muslimer, men at man gjør det på så subtile måter at det ikke blir umulig med kontakt. Å sende klare signaler om hvem man hører til er derimot en norm som både finnes hos den nordiske arbeiderklassen og hos den muslimske introverte stiltypen. Se onlineutstillingen « Klær på kroppen » om mote i år fra Kulturhistorisk museum Randers. Se den engelske bloggen hijabstyle.

Ny, stor undersøkelse viser hva den norske befolkningen mener om innvandring og integrering. Det viser at tiltak for mer aktivitet ikke har hatt god nok effekt, mener forsker. Tre trusler jager DAB mot stupet — men ett fortrinn kan bli redningen.

I begynnelsen døde pasientene i hopetall. Men så ble urfolk i Peru mye flinkere til å bore hull i hodet. Viruset har blitt undersøkt med et kryo-elektronmikroskop.

Under overflaten har saudiarabiske kvinner spilt fotball i mange år — til tross for at de ikke har hatt adgang på fotballstadioner før i år. Vi har egentlig mange gode kriterier for å planlegge byrom som folk trives i. Allikevel ser vi stadig hvordan papirflotte byrom ikke funker i praksis.

Å planlegge for en mangfoldig urban atmosfære kan være linken vi har savnet. Det gir ikke økt sykdomsrisiko å introdusere barn som ammes for fast føde allerede ved fire måneders alder, ifølge Folkehelseinstituttet. Ifølge dem selv skjuler de sin kvinnelighet for å unngå at de vekker mannens begjær. Hvilke konklusjoner kan man trekke ut i fra en slik uttalelse?

Står det noe i koranen om at mannens seksualitet er en synd? Tvilsomt og kvinnens seksualitet er vel knapt verdt å nevne engang. Om det ikke er en synd at mannen blir opphisset av kvinnen, hva er da problemet?

Problemet er at lyst kan føre til handling. At kvinnen selv skal ta initiativet er lite aktuelt. Hvis det kun var kvinnen det kom an på, hadde det ikke vært nødvendig med plaggene i utgangspunktet, akkurat som det ikke hadde vært nødvendig for dem å alltid være under oppsikt av mannlige slektninger eller ektemann.

Men er det et problem at en mann har sex med en kvinne? Ikke for den aktuelle mannens del, og kvinner har ikke noe de skal ha sagt i alle tilfeller. Problemet ligger i at den tilkommende ektemannen vil ha en ubesudlet kvinne. En som ikke har jomfrudommen i behold er en "ødelagt vare" og verdiløs på ekteskapsmarkedet. I tillegg oppleves det som et hån mot ham at en annen mann har fått forsyne seg av godsakene først og et angrep på hans ære. Inntrykket er at det ikke er for kvinnenes dydighet at de skjuler sin feminitet, men for at de ikke skal tilhøre andre enn deres fremtidige ektemann.

Og dette er en tradisjon de støtter, praktiserer og holder fast ved? De ønsker altså ikke å fremstå 'fristende', noe som kanskje kan være vanskelig for endel å forstå. En kvinne blir ikke automatisk fristende bare fordi hun ikke dekker til håret sitt.

Derimot anser jeg det som provoserende når de dekker til hver kvadratcentimeter av kroppen sin, men av andre årsaker enn at jeg beklager meg over at jeg ikke kan hvile øynene på kroppen deres.

De som kviser seg for å vise seg uten plaggene sine er blitt så vant til å skjule deler av kroppen sin fra de er små at de føler seg nakne uten. I noen kulturer anses det som akseptabelt at kvinner beveger seg fritt i offentligheten i bar overkropp. For en vestlig kvinne ville det kanskje føles ubehagelig å vise brystene sine for alle på den måten, men når de lever i den villfarelse at å dekke seg til gjør dem bedre og mer dydige enn andre og bevisst overfører tradisjoner og holdninger til sine unge døtre er ikke noe en bør forsøke å bortforklare eller unnskylde.

De fleste kulturer har tradisjon for kvinnen å dekke til brystene. Enkelte har også tradisjon for kvinnen å dekke til håret. Når de tvinges til det fra ung alder og ikke kjenner til noe annet, blir det tvang selv om det ikke alltid føles slik for de voksne.

En kan heller ikke glemme alle de som dekker seg til høyst ufrivillig. Dette er i tillegg et sidesprang fra hva debatten egentlig handler om, nemlig hvorfor plagg i utgangspunktet er innført i det hele tatt. En har alle hørt unnskyldninger fra muslimer som har voldtatt vestlige jenter at de nærmest ba om det selv fordi det var så lettkledde. Dette sier litt om deres holdninger og hvilken rolle kroppsdekkende plagg har. Muslimske jenter er som 'folk flest', ser opp til sine foreldre, og ønsker derfor ofte selv å kle seg slik foreldrene gjør.

Når det gjelder 'å be om det', er vel dette en type 'argumentasjon' vi kjenner fra voldtektsmenn generelt. De fleste som bruker plagg gjør det fordi de ikke har hatt noen valg, og fordi de tror de stagger menns begjær. Den egentlige årsaken er som sagt fordi menn ønsker seg en "vare" i perfekt stand. Om du har lest litt om forholdene i mange muslimske land vet du hvilke holdninger som der finnes. Jeg er velsignet med å selv kjenne muslimske jenter venninner av min datter.

Derfor vet jeg det ikke alltid er tvang som ligger tilgrunne for muslimske jenters valg av for dem moderate klær. Dette er mer sømmelig for dem. Gud er vel underrettet om det de foretar seg. Og si til de troende kvinner, at de skal dempe sine øyekast, og holde sitt kjønnsliv i tømme, og ikke vise sin pryd, unntatt det av den som kommer til syne.

La dem trekke sløret over sine bryst og ikke vise sin pryd til andre enn sine menn, sine fedre, svigerfedre, sønner, stesønner, brødre, nevøer eller deres hustruer, eller sine slaver, eller menn som betjener dem, men er hinsides kjønnsbegjær, eller barn som ikke forstår seg på kvinners nakenhet. La dem heller ikke trampe med føttene, slik at det kan erkjennes hva de skjuler av pynt. Omvend dere alle til Gud, dere troende, — at det må gå dere godt!

Vi har jo selv tradisjon for skaut. Skaut ble også brukt av Norske kvinner for å fremstå moderat. Foreldre som sikkert ikke ønsket særlig annet enn; for sin datter å fremstå moderat. Hvor ofte ser vi jenter med skaut i dag? Utrolig at noen ignorerer det faktum at kvinner som bruker hijab påstår det gjør dette for ikke å hisse opp menn. Det er altså ingen som ignorerer noe som helst. Der står at kvinner, skal ta vare på sin "pryd"ikke forærer den bort begge dele høres jo fornuftige ut.

Jeg kunne også ønske engang i blant , at menn kunne dempe og der står faktisk dempe, ikke, la hver og se. For ikke lenge siden pratet jeg med en muslimsk kvinne på vei på ferie.

Først måtte jeg fiske ut av henne , hvor hun skulle hun ble noe unnvikende i svaret sitt. Grunnen måtte nødvendigvis være at hun var red for min reaksjon. Dernest beskrev huun hvordan , hun hadde opplevet strandture med sine barn , spesielt i starten. Hun var hijab Klett men ellers vestlige kledt. Hun beskrev det som og føle sig over begloet på grunn sin påkledning, og det tror jeg på. Hun beskrev også , at folks nakenhet på stranden var et sjokk og det er forståeligt, men at det var folks reaksjon på hennes påkledning der var belastende.

Det er riktig at mange muslimske kvinner ønsker å framstå moderate. Men med en religion som er undertrykkende generelt, og for kvinner i særdeleshet, hvordan kan de ha noen idé om hva som er "moderat" -.

Ekstra fornøyelig eller tragisk blir det når man ser hykleriet i store deler av den "vestlige" verden, med sjefshykler USA i spissen. Naturlig nakenhet er uff-uff, huff-huff og fy-fy - men lite påkledning utforma for å trigge fantasi og begjær - jo, dét er i sin skjønneste orden.

Jeg vil flytte til en annen planet. Der håper jeg - sjøl om jeg ikke liker varme - at det er så varmt at påkledning blir uaktuelt. Dessverre har jeg en mistanke om at gudene kommer til å flytte inn der også - innpåslitne grauthuer. Hvilket vel viser hvor egosentrert religion er.

Det burde jo ikke være hensynet til sømmelighet som bekymret profeter, prestemenn og guder - men hensynet til folks ve og vel.

.. TOP ESCORT SERVICE THE ESCORT GIRL

Muslimske kvinner voksne damer

5. mar Ja, dere leser riktig. Endelig skal en muslimsk kvinne fortelle dere rasister som har prøvd å forklare meg hvor krenket og undertrykt jeg er, det. 1. sep En hijabist er en dame som bruker hijab. . Jeg begynte ikke å gå i moskeen før jeg var voksen. Når muslimske kvinner bruker burkini, har de et komfortabelt plagg som dekker til kroppen, og da har ingen noen grunn til å. sep I dagens Norge blir faktisk mange muslimske kvinner umyndiggjort, det vet jeg alt om. Jeg, en voksen kvinne og trebarnsmor, ble umyndiggjort.

Escorts latinas an escort service